På cykelvägar

Vandring 20/2022: 9 november. På cykelvägar. 16 deltagare. 9 km.

Vi började i Höllviken C kl 9.30. Gick Videholms allé och vek in på Södra Lillvägen och Gamleväg och skogen i Fritidsområdet där vi gått så många gånger förr. Det är en lite grön oas mitt i Höllviken. Så blev det Collinsväg och Gyavägen, genom Gyaskogen bakom Torpvägen, en ny liten skog i all bebyggelsen. Den smala remsan skog väster om Gyahusen är en mysig vandring.

Sedan hit och dit på kända stigar tvärs igenom området till Boltensternsvägen 50 där vår kära vän Kerstin knådar sin lera till mästerverk. Nu i elbristtider i en alldeles ny vit model som bara bränns en gång. Där väntade Barbros festdetaljer på att bli serverade. Hon var naturligtvis med på vandringen. Hon har fixat allting tidigt på morgonen.

Skål för Barbros 50 gånger, sa vi. Du är vår senaste vandringsvän.

Tack, Kerstin, för din gästfrihet hälsar Eva Marie och Tina. Nu bär det vidare genom nya skogsområden som vi är så glada för. Ja, nya är de inte förstås.

Vi hoppas på att kanalskogen får bli riktigt gammal och inte bebyggas. Den är ett fantastiskt fint rekreationsområde med många olika slingrande stigar. Några av forten från krigstiden på 40-talet är numera öppna genom försorg av Calluna, vår fantastiska hembygdsförening. Man erbjuder då och då vandringar med möjlighet att titta in i dess ”bekvämligheter”.

På vägar kors och tvärs tog vi oss tillbaka till begynnelsen, Höllviken C. De parallella vägarna är förbundna med små stigar, det gäller bara att hitta dem och det gjorde vi denna gång. På alla vägar och stigar idag kan man med fördel cykla.

© Eva Marie Bramsved