Blötmarker

Vandring 2/2016: 3 februari. Blötmarker. 14 deltagare. 11 km.

Det var en mycket decimerad skara vandrare idag. Endast 14 st. En gång i tiden var vi mycket nöjda med det antalet men idag är vi bortskämda med ca 20-25 deltagare. Idag var alltså det glesare än vanligt i leden. Fast på ett sätt var det bra för det var mycket tufft. Inte med vinden, den hade vi i ryggen (som ledaren planerat för!).


Men vi råkade ut för att behöva hoppa på grästuvor i allt det blöta. Det klarade vi tack och lov utan missöden i form av blöta kläder och stukade fötter. Vi följde Skåneledens markeringar ända fram till skjutbanan. Där fanns det inga orangea märken som visade att vi skulle vända söderut. Det får vi anmärka på! "Men vi hade kul ändå." var det förstås någon som sade. Det var många stättor som skulle klättras över med varierande stilpoäng. Vi hjälptes åt som vi brukar.Vi började i Skanör och gick mot Skanörs nya kyrkogård och vidare över Bredebäcken ut på ängarna. Upp på tångvallen, förbi ridklubben, till Hölls fiskeby. Det var nu som skjutbanan kom i vårt synfält men alltså ingen orange markering som visade oss upp till banvallen. Vi visste att vi skulle dit men när och var?Hopp, hopp och hopp på grästuvor som fanns liksom på lagom avstånd hela tiden tills vi var på den torra banvallen. En bit fram på den fanns åter en markering ner till vindskyddet. Men vart hade det tagit vägen? Uppeldat antagligen. Fikade gjorde vi där ändå på stockarna runt eldstaden.


Så följde en finfin sträcka på ängsmark, förbi Gyeholmen till skogspartiet söder om Ljunghusen. Hopp, hopp igen och åter upp på banvallen, nu till Ulrikas café vid ICA-affären i Ljunghusen. Där valde några att ta bussen till Skanör. Vi andra gick i lagom takt till Höllviken där vi sade hej då.
Hela sträckan skulle som planerat bli ungefär 10 km, fast blev 1 km längre på grund av omvägen vid skjutbanan.

Vi återkommer med mer information senare.

© Eva Marie Bramsved