Näset runt medsols etapp 1

Vandring 4/2022: 2 mars. Näset runt medsols etapp 1. 19 deltagare. 10 km.

Jag är glad att ha kommit på att planera att gå Näset runt igen, fast medsols denna gång. Under höstterminen 2021 gick vi Näset runt motsols i sakta mak med alla extra kilometer som bussförbindelserna fick oss att gå. Det blev över 5 mils vandring. Min sammanfattning av rundan är, som jag redan i hänförande ordalag sagt i mitt omdöme, Näsets kuster är fantastiska! Nu ska vi alltså prova på att gå åt andra hållet i etapper fast med andra vandringar insprängda lite då och då.

Idag blir det en sträcka från Falsterbokanalen, förbi handikappbadet i söder, vidare till Ljunghusens golfklubb, över golfbanan och Skanörs Ljung till Falsterbo Strandbad, där vi tar bussen tillbaka till kanalen. Det blev nästan exakt 10 km. Därtill sagt att allt pågick i strålande sol.

Jag visar några bilder från olika avsnitt. Längs kanalen njöt vi att ha solen rakt framför oss glittrande i kanalens vattenspegel. Ja, man blev lyrisk!

Vid handikappbadet passade vi på att sitta ner på bänkarna så länge så att vi knappt ville gå därifrån, det var lika varmt som mitt i sommaren.

Men vi måste gå vidare, vi har lång väg att gå men många bussar att välja emellan vid Strandbaden. Så det var bara att traska på över sanddynerna och känna pulsen öka.

Vid Storvägens parkeringsplats passade vi på att vika in på skogsstigen ovanför dynerna.

P1300921

Vid våra ”Coronastenar” som vi har rastat på flera gånger tyckte jag att det var lite för tidigt för fika. En parkerad lastbil störde dessutom det mysiga stället, så vi gick vidare söderut längs med golfbanan och fann en något ovanlig fikaplats på det folktomma hål nr 21.

Nästa stopp var golfklubbens hus där bekvämlighetsinrättningen besöktes. Vid den fortsatta färden över golfbanan kände vi vårens ankomst särskilt vid åsynen av de smaragdgröna greenerna.

Så var det dags att klättra över till Skanörs Ljung på stättan, en aktivitet som alltid lockar färdledaren till fotografering. Inga tama djur syntes till, de är på vinterförvaring ute på Knösen.

Det gick undan värre med snabbvandrarna i täten, så det blev ingen ytterligare vila på fågelskådarplatsen.

Vi hade möjlighet att se campingplatsen på nära håll och alla stigarna därifrån till stranden. Det nya namnet är Falsterbo Camping Resort.

Vi kom till bussen vid Strandbaden ”just in time” före dess avgång kl 11.52, en avgång tidigare än jag hade planerat. Men vad gör man när bussen står där och väntar på oss medan chauffören smiter in på toaletten? Stiger på förstås!

© Eva Marie Bramsved