Berättelsen om Lille Willy

Berättelsen om lille Willy

ur boken PARTY av Øyvind Loraas och Eiliv Flakne


Instruktioner:

Här har du en garanterad succé. Den får de flesta att skratta, både de som tittar på och de som är med i leken.

Du behöver sex personer som spelar varsin roll - mamma, pappa, lille Willy och de tre små björnarna. Den som ska spela Willy bör vara handplockad för rollen, eftersom det är han/ hon som kommer att bli hårdast åtgången. Välj någon med gott humör. Förse gärna deltagarna med attribut, såsom hatt och käpp åt pappa, förkläde åt mamma, vantar och halsdukar åt björnarna och luva åt lilla Willy.

Deltagarna får komma fram på golvet och sitta på varsin stol. (I naturen något annat lämpligt.)

Nu börjar det roliga. Läs upp berättelsen om lille Willy. Varje gång du nämner någon av de sex personerna (mamma, pappa, lille Willy eller de tre små björnarna) ska denne resa sig upp och springa ett varv runt stolarna. (I naturen t.ex. ett träd.)

Här måste du se upp. Håll ett öga på den som är på väg runt stolarna. Anpassa läsningen så, att den som just ska sätta sig får höra sitt namn nämnas igen. I och med att lille Willy nämns de flesta gångerna är det ganska listigt att koncentrera sig just på honom.

Efter några gånger har du tränat in rutinen och succén är given.


Sagan om lille Willy

Mamma, pappa och lille Willy skulle göra en utflykt till djurparken för att titta på de tre små björnarna. De steg upp tidigt på lördagsmorgonen, både mamma, pappa och lille Willy. Mamma gjorde i ordning matsäcken, medan lille Willy hjälpte pappa att packa in i bilen. Lille Willy gladde sig så åt att få se de tre små björnarna.

Äntligen var de färdiga med packningen och mamma, pappa och lille Willy kunde sätta sig i bilen och köra i väg.

Efter en stund ville lille Willy ha glass, och han frågade pappa om de kunde stanna vid en kiosk. Mamma köpte en stor mjukglass som lille Willy lyckades kladda ner pappa med.

Äntligen kom de fram till djurparken, där de tre små björnarna bodde. Lille Willy kunde nästan inte vänta längre, men först måste lille Willy köpa nötter för att ge till de tre små björnarna. Det stora ögonblicket var inne. Äntligen fick lille Willy se de tre små björnarna. Lyckan var fullständig. De tre små björnarna åt massor ur handen på lille Willy.

Efter en stund satte de sig ner, mamma, pappa och lille Willy, för att äta sin matsäck. Efteråt gick de en runda till i djurparken för att titta på de andra djuren, och lille Willy tjöt av glädje. Men innan de åkte hem igen måste lille Willy se hur det stod till med de tre små björnarna.

Det började bli sent och det var tid för mamma, pappa och lille Willy att åka hem.

Under hemresan måste pappa stanna bilen för att lille Willy skulle kissa. Sent på kvällen kom de hem - mamma, pappa och lille Willy.

Lille Willy var så trött, att han måste lägga sig med detsamma. Det hade varit en jätterolig dag, tyckte lille Willy.

© Eva Marie Bramsved