Inom stadens hank och stör

Vandring 7/2009: 6 april, Inom stadens hank och stör. 24 st. 9 km.

P1020345


I onsdags steg vi av bussen i Malmö vid Carl Fredrik Reuterswärds knutna pistol. (Det var sorgen efter mordet på John Lennon som fick konstnären att utforma detta verk.) Där stod redan Åsa med temuggen och talade telefon. Det är en förmån att vi får guidas av denna upptagna och kunniga kvinna i Västra Hamnen.

P1020354
Vi vandrade över i stort sett hela området där bl.a. Kockums Varv en gång hade sin verksamhet. Först kom vi till Dockan, sedan Stapelbäddsparken, Turning Torso, "Bo02", Flagghusen och till sist Bo01. Jag känner nu på mig att jag inte kan återge det vi såg och fick höra. Det är så mycket, massor av siffror och fakta, så det blir nog ändå inte rätt och riktigt återgivet. Jag hänvisar till skrifterna vi fick av Åsa och olika hemsidor där man kan läsa om den nya, intressanta stadsdelen i Malmö.

P1020387
Det genomgående temat för planering och genomförande av nybyggnationen har varit och är "hållbar utveckling", som består av delarna ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Dessa tankar gjorde stort intryck på oss alla, tror jag.Lailas nya fantastiska stegräknare visade 9 km och det var precis den siffra jag kom fram till vid noggrann kontrollmätning på kartan (eniro.se). Vi trodde inte att vi hunnit med så mycket, för det var en hel del stopp där vi fick all den intressanta informationen.

© Eva Marie Bramsved