Fest i badhytten

Vandring 9/2021: 12 maj. Fest i badhytten. 21 deltagare. 9 km.

Vi började vår långa vandring vid Falsterbokanalen och gick på smala gator i sicksack genom Höllviken ända till Kämpinge.

På Önnemovägen blommade ett väldigt stort träd med mängder av vita blommor. Ingen kunde säga vad det var. Körsbär kanske? Lovar att se efter i maj nästa år.

Vid stranden stannade vi framför den nya bryggan. Strandlivet sommartid har koncentrerats hit. Kul att många nyttjar bryggan även resten av året. Vinterdoppet som Kämpinge Gymnastikförening traditionellt gör på lille julafton är mycket populärt att delta i. Tack alla entusiaster för att bryggan byggdes! Deras namn finns förevigade längs med kanten.

Färden gick vidare mellan badhytter, på spångar uppför och nerför på den fantastiska Kämpingestranden. Spångarna underlättar mycket för vagnar av olika slag och även för gående. Spångarna blir  översandade under blåsiga och stormiga dagar och måste ofta sopas rena. Denna sand är av yppersta kvalitet. Alla sandkorn är ditblåsta och mycket små. Kan kanske till och med användas till timglas liksom sanden vid Simrishamn. Vad används egentligen timglas till?

Jag citerar Wikipedia: Timglas används fortfarande, som dekoration eller då endast ungefärlig tidmätning krävs, som exempelvis vid matlagning, telefonsamtal eller sällskapsspelande.

Ja, det var en utvikning. Men så gjorde vi en avvikning från färdriktningen och gick upp bland badhytterna vid Steffensvägens slut.

”Välkomna till att fira vår 50:e resp 100:e vandring! Vi bjuder på ramslökssoppa, surdegsbröd och bubbel.” Det var Marie-Louises och Maggis påhitt, fest i badhytten!

Här är soppan och receptet. Märk väl, det är 5-dubblat! Vi var hela 21 soppätare! ”Ramslöken är härplockad!” Alla lät sig väl smaka av både det ena och det andra. Majsolen sken på oss. Kan det bli bättre?

Scillan fortsätter att pryda våra vandringar, här ett brunt hus med massor av blåa blommor på det gröna taket. Så vårlikt och vackert! Mätta och belåtna traskade vi sedan tillbaka till kanalbron och bilarna och cyklarna.

© Eva Marie Bramsved