Halör Hallå!

Vandring 11/2015: 3 juni. Halör Hallå! 23 deltagare. 10 km.


Den sista vandringen på vårterminen den 3 juni hade vi traditionsenligt gökotta i tidiga morgontimmen i Halörs fiskeby i Höllviken. Vi kallar vandringen Halör Hallå! för tidningen Hallå! gjorde ett reportage om oss i anledning av att vi nu snart gått vår 200:ade vandring, vilken som vanligt mätte 10 kilometer.
Vi möttes i ottan vid biblioteket. Alla var där och även Elin Wrethov från tidningen Hallå! Genom Nyckelhålsparken gick vi sedan på Rälsvägen till Halörs fiskeby. Väl framme mötte oss vår vän sedan flera gånger tidigare, förre polisen Lars Hasselgren. Han hade inte möjlighet att bjuda oss på rökt horngädda men kunde kanske lova det till nästa gång om vi säger ifrån i god tid.
Det blåste mycket, så vårt gökottefirande ägde rum i lä bakom tältet vid bord och bänkar som vi kånkat dit. Det blev riktigt mysigt. Några hade med sig egna ”gökar” och jag trollade fram gökljud på telefonen från Sveriges radios hemsida. Fuskigt men kul!

Men först tog vi den nyrenoverade bryggan i bruk och läste alla namnen på dem som en gång sponsrat den. Fastän vi som vanligt var välkomna att ta ett dopp från bryggan, var det ingen som kände sig sugen. En annan gång kanske.

Så fortsatte vi vandringen på Hjelstska promenaden, för vilken gång i ordningen minns jag inte, men många gånger har det blivit genom alla åren. Vi tröttnar inte på den, inte heller Monica som tagit med sig sin cykel. Hon var tvungen att avvika men ville vara med en stund i alla fall.
En tur som man inte heller tröttnar på är stigen genom kanalskogen. Den bjuder på skogsdoft av många slag. Idag var det doft av mossan som växer ymnigt på stridsvagnshindren, en vacker bild tillsammans med vandrarnas färgrika jackor, tycker jag.

Efter en tur på stranden var vi hux flux inne i skogen igen. Där lekte barn och vuxna någon sorts snörlek. Vi tror att vi skulle fastna där med våra ryggsäckar så vi gick vidare.

Det blåste fortfarande när vi kom till Collinsstenen varför Vanja föreslog att vi skulle titta in i hennes soliga trädgård på Sandvägen, där vi kunde fika en andra gång. Några hade kvar av göken, bl a färdledaren, som avtackades och tackade för ytterligare en härlig termin med flitigt och engagerat deltagande.Nu var stunden inne för avsked. Somliga ses igen på Bornholm om några dagar, andra på sommarvandringen den 13 augusti som inleder nästa termin.

© Eva Marie Bramsved