Vintertid i världen

Vandring 20/2010: 8 december. Vintertid i världen. 8 deltagare. 8 km.

P1090451


Så här skriver Eva Marie:

Jag reste till Fureteventura med tre andra vandrare. Vi tillämpade samma tillvägagångssätt som vi gör här hemma när vi äventyrsvandrar. Buss, bil och ben i kombination. Medhavd lunch intogs på vackra och roliga ställen. Fem dagsvandringar hann vi med. Bl.a. en till sälön Isla de Lobos. Ursprungsinvånarna kallade sälar för sjövargar. Vargar på spanska heter lobos.


Jag överlämnade Måkläppsvandringen till den mest erfarna Skanörsbon, Barbro. Lena är den duktigaste fotografen, så hon tog gärna bilderna. 

IMG_6599a


Så här skriver Barbro Welwert:

Vår tur på Måkläppen var riktigt bra. Jag var lite nervös för hur vädret skulle bli på onsdagen, men vädergudarna var på vår sida. Ingen vind och minus 1 grad. Vi kunde skönja solen med lite god vilja. Vi planerade att gå ut i två timmar och sedan fika och vända tillbaka. Men efter ca en och en halv timme kom sälarna simmande emot oss, så vi bestämde oss för att sätta oss och fika.

IMG_6609aSälarna tyckte nog det var trevligt, för de hade full show för oss, lekte med varandra och simmade och plaskade. Sedan när vi började gå tillbaka, så följde de oss ganska långt, men så plötsligt vände de och simmade tillbaka. Vi tror att Jan-Åke Hillarp har sagt till dem att så här långt får ni simma men inte längre!

IMG_6603c
Så här skriver Lena Brost:

Skickar här några bilder från Måkläppenturen. Vi var en liten trevlig grupp på 8 personer! Vädret var mulet, ett par minusgrader och solen nästan tittade fram. Som framgår av bilderna var sälarna väldigt nyfikna och stannade slutligen ca 5 meter ut i vattnet. Vi räknade till ett 50-tal. Jag har aldrig sett så många gråsälar samtidigt någon gång tidigare. En fantastisk vandring!

IMG_6614


Så här skriver Anders Österling:

Ur December

Nu är det vintertid i världen,

nu täcker snön vart fågelbo,

Och endast svanorna från fjärden

ropa ur isen utan ro.

...

Det går mot jul. I söderfönstret

skall hyacinten blomma snart,

medan det svart-och-vita mönstret

i eken utanför står bart.

Ur Snödröm

Välkommen, tindrande snödröm,

som silvrar alleéernas rad,

du är för vandrarens hjärta,

ett vitt och silvrigt bad, ...

© Eva Marie Bramsved