Boxning

Vandring 6/2022: 30 mars. Boxning. 24 deltagare. 9 km.

Idag var det vandring i våra hemtrakter igen. Vi började på Fritidsgården som numera heter Värdehuset som står med stora bokstäver ovanför entrén. Men ditin skulle vi inte … än.

Vi gick på Ängdalavägen österut för att titta på ”vår” hasselbuske. Var det för tidigt eller för sent? Några få hängen dinglade från grenarna och inga små röda blommor. Andra hasslar har långa fina hängen. Måste vara något lurt. Antagligen är vi för sent ute denna gång.

Vi gick vidare på vägen och korsade Kämpingevägen och gick vidare till Solsäters restaurang eller vad vi ska kalla den. Öppet har den i varje fall inte. Vi stannade en stund och diskuterade varför. Vi kom fram till pandemin. Tråkigt för vi är flera som ätit härliga pizzor här. Vi hoppas på sommaren.

Hästar hälsade på oss längs med vägen till Räng Sand som enligt Agneta ska uttalas i ett ord, Rä’ngsand! En fotbollsplan hade några bord och bänkar för sju personer men jag hade planerat för många fler sittplatser. På Torbjörns mur fanns det plats för alla oss andra. Fram kom termosar och mackor!

Vi valde Åkerlundsvägen denna gång för att komma till Rä’ngsandsvägen. Vid Bertil Nilssons hus stannade vi och talade om hans fina stenkonstverk i rödgranit, ett står framför Stora Hammars kyrka. Madonna är dess namn. Så fick vi höra att han nyligen hade avlidit.

Här bor en familj som tänker skära ner sina energikostnader. Kanske ska cyklarna ersätta bilen? Vacker bild, eller hur?

På små vägar mellan husen i Rängbågsbyn tog vi oss ut på ängen bakom husen.

Så befann vi oss på den gamla ridstigen till Kämpinge by.

I slutet av stigen stannade vi framför det vackra gamla huset. Ser ni vilken mängd av klarblåa scillor som inramar det?

Fortfarande på små vägar och stigar kom vi fram till Östra Fädriften som vi korsade och äntrade Önnemovägen. Sedan Vallmovägen, Movägen och Rapsvägen. Vid butiken Entré var vi nästan framme vid utgångspunkten Värdehuset.

Där ställde sig Tina och Karin vid dörren och hälsade oss välkomna till deras 100:e vandring. Bordet stod dukat med härliga drycker och tilltugg. Vi tog för oss och satte oss vid de dukade borden.

Fram trädde Ken Kvist, en av ledarna för husets verksamhet, mångfaldigt prisbelönad som bl.a. årets eldsjäl 2019. Tiden gick fort med hans spännande berättelse och snart hade det gått en hel timme. Tyngdpunkten i verksamheten är boxning! Alla boxas efter bästa förmåga. Man blev verkligen sugen att prova på. Klockan 8 måndagar och fredagar kan man som pensionär komma oanmäld och träna, alltid utomhus. Vill man bli medlem för 100 kr så anmäler man sig på hemsidan. 

Tack Ken, Tina och Karin för en trevlig och överraskande avslutning på vandringen.

© Eva Marie Bramsved