Glögg och julgranar

Vandring 21/2017: 6 december. Glögg och julgranar. 26 deltagare. 10 km.

Som avslutning på 2017 års vandringar gjorde vi åter en Höllviksrunda. Den bjuder faktiskt på många slags natur. Skog och strand. Denna gång också julgranar i mängd. Hör bara!

Vi föredrog att gå på Falsterbovägen till kanalen. Vinden blåste nästan rakt emot oss. Men ingen klagade, snart var vi i kanalskogens skyddande hägn. Kanalskogen är verkligen en tillgång för oss vandrare. Nere på stranden hade vi vinden i ryggen och då kändes den nästan inte alls. På med alla färggranna regnkåpor i det lätta regnet!Med böjda ryggar gick vi nyfiket in över tångmassorna för att leta efter bärnsten.

Det hördes ett förtjust rop från Kristina: ”Det är första gången jag hittar en bärnsten!”
Framme vid bryggan i Kämpinge letade vi oss fram till Almaregårdens trädgårdsbutik.
Här fann vi Gertrud och Claus i full färd med glöggpartyt för att fira Gertruds 200 gånger med Äventyrsvandrarna. Det var inga dåliga grejer på borden. Främst var deras egenbryggda glögg.

Receptet och tillvägagångssättet till denna dryck finns här på hemsidan.Vi njöt av alla de andra juliga delikatesserna och tog god tid på oss att i julgranarnas doftande sällskap bekanta oss med vad trädgårdsbutiken hade att erbjuda i övrigt.
Vandringsledaren (dvs jag) blev avtackad för den gångna terminen. Jag tackade också alla för flitigt deltagande i alla väder. Vi ses igen nästa år!

Vi tackade Christina och Peter för att vi fick ockupera deras mysiga ställe och gick vidare på vandringsturen. Nu blev det konstigt. Några blev hämtade av makarna, några tog bussen men de flesta gick småpratande hela resten av rundan. Höjdpunkten under denna var besöket i Stora Hammars nyrenoverade kyrka. ”Jag bara tryckte på knappen!” sa Kerstin, så öppnades dörren till kyrkan och vi kunde gå in. Kyrkorummet var helt förändrat! Alla bänkar borta, nytt vackert golv, ljusa färger överallt.

Ja, så var dagens vandring slut. Vi önskade varandra god jul och på återseende på nya året 2018.

© Eva Marie Bramsved