Chateau Vaddeau

Vandring 18/2014: 5 november. Chateau Vaddeau. 19 deltagare. 10 km.

P1200389Bussen tog oss till Hököpinge, där Elke skyndade i förväg till vingården Chateau Vaddeau. När vi kom dit hade hon dukat upp till fest i glashuset. 

P1200393

Hon och Eva Marie (jag alltså) hade anledning att fira Elkes 50 gånger med Äventyrsvandrarna och vi alla att gruppen nu vandrat 3/4 av jordens omkrets som visas på jordgloben mitt på bordet.

P1200402


Så kom det in två herrar med hatt, Stenolof och Ronny, vinbönderna. De berättade initierat och humoristiskt och vinodlingens vedermödor, liksom förra gången vi var här.

P1200411

Nu blev vi lovade att få vara med om den högtidliga tappningen av årets vin. Vi skyndade till tvättstugan, för tillfället benämnd tappstugan.

P1200309


Vi vandrade vidare ut mot Eskilstorps ängar. Kikade in i en välskött trädgård. 

P1200448


Så kom vi till en stuga tillhörig IK Finish. Dörren var öppen och vi tog oss friheten att låna stolarna ut i gräset, där vi kunde sitta bekvämt och äta och dricka vår medhavda matsäck.

P1200445


Alla utom en. Rätt som det var låg Agneta på rygg i gröngräset. Innan vi hjälpte henne upp passade jag på att ta en bild av den dråpliga situationen.

P1200323


Sena blommande växter som vi såg var rölleka, maskros och tusensköna. Jordtisteln blommade inte men fastnade ändå på bild.
En bil på fältet förundrade oss. Ska den kanske skrämma gäss och rådjur, som annars kan orsaka stor skada på grödan?

P1200356


På väg till Kronan tog vi av åt höger och gick över en å upp på en större kulle. Några dagar innan vid min provvandring var den nästan översållad med gulblommande växter men de var helt borta nu. Här är i varje fall en bild från söndagsvandringen.
Tydliga hösttecken idag var bergen av sockerbetor men vi såg också betor som var kvar i jorden. Väl framme i Kronan tog vi en extra runda i den lilla bebyggelsen.

Snart var vi vid motorvägen och busshållplatsen vid Vellinge ängar.

© Eva Marie Bramsved