Brobyggarna

Vandring 6/2021: 31 mars. Brobyggarna. 18 deltagare. 8 km.

Denna vandring var nästan likadan som den förra, den 17 mars. (Läs gärna den först innan du läser vidare här!) Jag hittade då en liten hög med ilandflutna plankor som jag tänkte skulle bli en bro över vattendraget som vi med stor svårighet kunde forcera den gången. Ja, det var faktiskt några balanssäkra deltagare som gjorde det.

Således gick vi över Falsterbobron, upp på banvallen och in i ramslöksskogen, där många fler gröna blad stack nu upp ur myllan. Sedan vidare genom skogen, förbi båtvraket. över stättan, in i fårhagen, som nu var utan får. Över staketet, ut på strandvallen mot Öresund. 

Nu började det roliga! Alla hittade var sin uppgift bland brädor och plankor. De medhavda arbetshandskarna skyddade händerna från stickor och begynnande fuktmögel. Alla hjälptes åt. Vandringsledaren fotograferade och förevigade bärandet … och byggandet!

Se bara! (Många bilder)

 

 

Enkelt och bekvämt tog vi oss nu över bäcken och kom fram till målet, vindskyddet, som så många gånger varit vårt fikaställe vid vandringarna. Denna gången kunde vi dessutom värma oss vid brasan.


Samma väg tillbaka. Vi beslutade att låta plankorna ligga kvar om tidiga turister hittar hit innan kommunen har installerat en permanent övergång. Jag har varit i kontakt med personer som har lovat att åtgärda en sådan snarast.

Konstigt, när man går samma väg åt motsatt håll blir det en nästan annorlunda upplevelse. Nu hade vi hela Höllviken med betoning på viken framför oss i ett vackert panorama.

Efter den riktiga bron över Falsterbokanalen skiljdes vi åt.

© Eva Marie Bramsved