Ann-Sofie firar

Vandring 13/2021: 1 september. Ann-Sofie firar. 21 deltagare. 10 km.

Vi startade morgonen i strålande sol vid Falsterbokanalen. Det är nästan vår favoritstartplats. Vi går genom kanalskogen på andra stigar än man vanligen gör. Jag tror nästan att det är ridstigar. De slingrar sig så vacket mellan trädstammarna och idag var sol och skuggor våra medvandrare. Den ena bilden är suggestivare än den andra, tycker jag. Sa jag att det var strålande sol? Jo, det gjorde jag, men det kan inte sägas för ofta när detta fenomen inträffar. Kanalskogen är bäst!

En vandring innebär sociala kontakter mer är någon konferens i stiliga lokaler, tror jag. Här ser man konferensen i full gång, men vad talar de om? Livets alla värden! Nu blev jag högtravande, så förlåt mig. Jag är part i målet.

Genom vindlande gångar på cykelvägar mellan tomter som bara Höllviksbor behärskar och kanske inte ens vi, kommer man så småningom till stranden vid Kämpinges riviera. Strandtugg, ett välkommet samlingsställe vid vår fina strand. Kanske inte älskat av alla men välkommet i alla fall.

Längs den härliga stranden med den vita sanden som är oöverträffad nästan överallt flanerade vi vidare västerut.

Mot vårt mål hos Kerstin keramikern, vår kära väninna sedan många år, som ofta frågar: ”När kommer ni och hälsar på?”

Nu kommer vi med en speciell gäst, nämligen Ann-Sofie som uppnått en aktningsvärd ålder och vill fira den med oss i  Kerstins trädgård.

Där möter oss allsköns godsaker, fingermat och småplock med sköna drycker till alla. Vi umgås kring den otända brasan och sjunger för Ann-Sofie.

Sedan tackar vi alla och lämnar den härliga miljön och återvänder gående till Falsterbokanalen.

© Eva Marie Bramsved