Höllviken - Falsterbokanalen

Vandring 3/2006: 1 mars, Höllviken, kanalen, Kerstin Sehlstedts uterum, stranden, Gya, Fritidsvägen. 7 deltagare. 7,5 km.

Det var tur att vi kom ut i det vackra snötäckta landskapet. Det hade snöat på nytt på natten. Det var fullständigt lugnt. Vimpeln hängde slak på flaggstången.

Vi gick från busstorget i Höllviken till Falsterbokanalen, längs med den samt en bit inne i skogen, träffade på några svanar, konstaterade att isblocken innanför kanalarmarna var borta. Vi var glada att vi slapp bada, för stegen ner i vattnet vid bastun var istäckt.

Vi våldgästade tomten hos väninnan, tennisspelaren, vinterbadaren och keramikern Kerstin, där vi fikade. Hon var inte hemma! Hon fick dock ett samtal på telefonsvararen, så hon skulle vara förberedd på alla fotspåren i snön.


Genom hennes grind kom vi till stranden. Vattnet var verkligen vintrigt. Det såg isande kallt ut. Så var vi snart vid tennisanläggningen och Gyaområdet. Jag visade var jag bott i sju år, på Snäckvägen 5. Femman från Höganäs keramik finns kvar på grinden.

Vi gick halvvägs längs Gyavägen, vek av mot Fädriften och Sandvägen, kom till Fritidsvägen med alla de gamla och nya kolonihusen, som nu är friköpta sedan många år. De betingar redan höga försäljningspriser. Vid Konsum och Postgården skildes vi åt. Klart slut!

© Eva Marie Bramsved